Care to Care

Ellen van der Heijden
Care to Care Beauty & Wellness
Neherpark 7
, 2264 ZD Leidschendam.
(06) 33 905 913
.

Nieuws

Ontdek het Neherpark in Leidschendam

Geschreven op 8 september 2016

op 10 september 2016 is het Open Monumentendag. Ook de bedrijven in het Neherpark organiseren een gezellige walk-in. Zo kunt u op een ongedwongen manier tussen 12.00 en 16.00 uur kennismaken met de bedrijvigheid in het Neherpark. Bij Care to Care kunt u die dag terecht voor een gratis huidanalyse en productadvies en krijgt u 15% korting op al onze behandelingen als u die dag een behandeling bij ons boekt. De pedicure is ook aanwezig voor een gratis voetanalyse. U bent van harte welkom.

Uit Liefde voor jezelf

Geschreven op 8 september 2016

Uit Liefde Voor Jezelf is een website waarop health, fashion en lifestyle samenkomen. Uit Liefde Voor Jezelf is jouw rustmoment. Even tijd voor jezelf op een plek waar je nieuwe, positieve energie opdoet. Hier vind je elke dag nieuwe informatie zoals inspirerende quotes, leuke weetjes, recepten en blogs. Omdat ik mij aangesproken voel tot het concept en onder de indruk ben van de bloggers en vloggers die bestaan uit ondernemende, bevlogen en geïnspireerde mensen heb ik besloten regelmatig mijn eigen bijdrage te leveren.

Zonlicht, mojito’s en bezinning
De aanloop naar de zomervakantie is in mijn salon altijd een drukke bedoening. In de wetenschap dat je er in de stralende zomerzon niet aan ontkomt om toch eindelijk die lange broek uit te trekken, wordt het tijd om je lichaam zomerklaar te maken. Vrouwen én mannen melden zich voor het harsen van benen, bikinilijn, borst en rug. Ook de bodyscrub is populair, om de dode huidcellen stevig te verwijderen zodat de zonnestralen vrij spel hebben om een nieuwe tint te zetten. Wimpers worden geverfd, om ook zonder make up opduikend uit het frisse water sprankelend de wereld in te kunnen kijken. Over het algemeen merk je gewoon dat de mens in deze periode meer met zijn lijf bezig is en letterlijk uit de kleren gaat, in voorbereiding op het uit de kleren gaan.
De zomer heeft zich overigens nog niet van haar beste kant laten zien tot nu toe. De weergoden hebben weinig goeds met ons voor. Het water blijft uit de lucht vallen en de herfst lijkt dichterbij dan de zomer. Tijdens een boswandeling afgelopen weekend zag ik zelfs al weer de eerste paddenstoelen. Ook de natuur zelf laat zich wat dat betreft even beetnemen. Gelukkig hebben we als mens de mogelijkheid om onze omgeving zelf uit te kiezen. Over een paar dagen stap ik dan ook op het vliegtuig naar Ibiza, voor een broodnodige portie zon, licht, liefde, leven en bezinning. Vroeger was Ibiza de plek waar ‘iedereen die afweek’ vanuit Barcelona naar toe werd verbannen. Al eeuwenlang is Ibiza daarom de plaats waar hippies, heksen, homo’s en boeven werden weggezet, wat heeft geresulteerd in een uiterst tolerante plaats waar alles goed is en alles kan. Dit eiland is voor mij de ultieme plek om heerlijk bij te komen. In een boshuisje in het Noorden gaan we lekker afschakelen, bijkomen en rondzwieren. Ibiza is daarvoor bij uitstek geschikt. Met zijn tweeën piepkleine verlaten strandjes ontdekken, zalig dansen tot diep in de nacht, met een mojito in je handen luieren in de branding, hippiemarktjes afstruinen of de zonsondergang tegemoet trommelen. Alles is mogelijk en iedere dag is anders. Ik heb dan ook nauwelijks plannen gemaakt voor de komende week, we zien wel wat er op ons pad komt. Eén plannetje heb ik wel. Ik wil graag op zoek naar een verloren land. Tegenover de uiterste zuidpunt van Ibiza ligt in de zee de rotsformatie Es Vedra. Er wordt wel beweerd, dat Es Vedra het topje is van het verloren continent Atlantis. Op het vasteland van Ibiza zou een strandje liggen, dat over land heel moeilijk bereikbaar is maar zeer de moeite van het zoeken waard, omdat het meerdere verrassingen voor je in petto heeft. Es Vedra is so wie so een krachtige energieplaats en de derde magnetische krachtplek op aarde en dit zou bepalend zijn voor de sterke energie op Ibiza. Ik kan niet wachten om die geheimen te ontsluieren!
Ook na mijn vakantie blijf ik bezig met energie. Mijn Ayurvedische opleiding heb ik inmiddels afgerond, die cirkel is rond en mijn missie is geslaagd. Steeds meer klanten behandel ik al volgens dit eeuwenoude natuurlijke ritueel. Volgens de Ayurveda is ieder mens een unieke combinatie van de vijf elementen lucht, vuur, aarde, water en ether. Sommige elementen overheersen, terwijl anderen sterker aanwezig zouden mogen zijn. Tijdens een behandeling help ik je om met de speciale Ayurvedische producten van Utsukusy jouw balans te herstellen. Voor nu wens ik je een heerlijke zonnige zomer toe. En daarna ben je weer van harte welkom in mijn salon.

Liefs,
Ellen

Uit Liefde voor jezelf

Geschreven op 25 april 2016

Uit Liefde Voor Jezelf is een website waarop health, fashion en lifestyle samenkomen. Uit Liefde Voor Jezelf is jouw rustmoment. Even tijd voor jezelf op een plek waar je nieuwe, positieve energie opdoet. Hier vind je elke dag nieuwe informatie zoals inspirerende quotes, leuke weetjes, recepten en blogs. Omdat ik mij aangesproken voel tot het concept en onder de indruk ben van de bloggers en vloggers die bestaan uit ondernemende, bevlogen en geinspireerde mensen heb ik besloten regelmatig mijn eigen bijdrage te leveren. Het volgende artikel heb ik op 13 april 2016 op mijn blog geplaatst. Voor dit artikel en nog heel veel andere interessante en leerzame artikelen verwijs ik je graag naar www.uitliefdevoorjezelf.nl

Lente, licht en energie
Wat een heerlijkheid. Opeens is het echt licht als ik ’s ochtends wakker wordt. En ook ’s avonds lokt vaak nog een avondzonnetje. Er is letterlijk licht in de lucht. En ik merk onmiddellijk dat ik meer energie krijg. De krokusjes zijn uit de grond geschoten en opeens zag ik afgelopen week overal roze bloesems. Wolken van piepkleine roze blaadjes die – als hebben ze het met elkaar afgesproken – overal met grote vanzelfsprekendheid hun tedere lenteboodschap uitstralen. Lammetjes, eendjes, gansjes… Nieuw leven zie ik overal om me heen bij de dieren. De hazen aan de overkant van de vaart maken rammelend overuren in hun haast om elkaar te bevruchten.

Voorjaarsschoonmaak
Hoe het kan weet ik niet, maar in de lente móet ik poetsen. De oude winterlucht moet uit huis, de ramen moeten open en alles moet van zijn plek. Mijn huis en mijn salon moeten er aan geloven. Met de vitrage in de wasmachine en een enkel verdwaald stofnest achter de kast verwijder ik het oude stof dat in de winter is verzameld. Letterlijk maak ik ruimte, in mijn haard en in mijn hoofd, zodat de energie weer vrij kan stromen.

Beer of lammetje?
Ik wil ook graag naar buiten. Het is heerlijk om door de natuur te lopen en te zien hoe stapje voor stapje alles zich naar buiten keert. De piepkleine blaadjes aan de bomen, de jonge dieren, de vogels die druk bezig zijn om hun nestjes te bouwen. In de natuur lijkt dit hele proces van ontwaken heel makkeljk te gaan. Maar hoewel we als mens wel voelen dat het licht ons energie brengt, kan het juist ook lastig zijn om over te schakelen naar dit nieuwe seizoen. Denk aan kwaaltjes als voorjaarsmoeheid, hooikoorst en andere allergische klachten. Veel mensen moeten juist in de lente even weer op gang komen. Vaak voelen we ons specifiek aan het begin van de lente moe, traag en zwaar. Alsof we de winter nog even letterlijk van ons af moeten schudden. Onze gemoedstoestand lijkt in eerste instantie soms meer op die van een humeurige beer dan van een dartel lammetje.

Een lichte geest in een schoon lichaam
Ook voor je lichaam geldt dat je eerst wellicht even moet opruimen. Je dode huidcellen wegscrubben, waxen, het vuil eruit zweten. In de Ayurvedisch leer wordt gesproken over de Indiase hoofdmassage als manier om je hoofd letterlijk leeg te maken. In mijn salon ben ik daar op dit moment ook mee bezig. Ik geef zelf deze massages waarbij je door blokkades op te heffen je fysieke en energitische lichaam weer met elkaar in balans brengt. Spieren ontspannen en je energie gaat weer vrijer stromen. Een heerlijke manier om ook zelf de lente goed te beginnen. Op mijn website vind je de menukaart voor allerlei mooie manieren om jouw lente energiek te starten. Wat dacht je van een Spa total body scrub, Microdermabrasie, de Indiase hoofdmassage of zelfs een volledig Ayurvedisch ritueel om jezelf heerlijk te verwennen en op te laden. Je bent van harte welkom.

Liefs,
Ellen

Uit Liefde voor jezelf

Geschreven op 31 januari 2016

Uit Liefde Voor Jezelf is een website waarop health, fashion en lifestyle samenkomen. Uit Liefde Voor Jezelf is jouw rustmoment. Even tijd voor jezelf op een plek waar je nieuwe, positieve energie opdoet. Hier vind je elke dag nieuwe informatie zoals inspirerende quotes, leuke weetjes, recepten en blogs. Omdat ik mij aangesproken voel tot het concept en onder de indruk ben van de bloggers en vloggers die bestaan uit ondernemende, bevlogen en geinspireerde mensen heb ik besloten regelmatig mijn eigen bijdrage te leveren. Het volgende artikel heb ik op 13 januari 2016 op mijn blog geplaatst. Voor dit artikel en nog heel veel andere interessante en leerzame artikelen verwijs ik je graag naar www.uitliefdevoorjezelf.nl

Meer inspiratie, meer liefde en een betere balans
Allereerst wens ik je een stralend nieuw jaar. Zo’n nieuw jaar dat als een blanco pagina aan je voeten ligt heeft altijd iets magisch. Hoe ga je het vullen, wat dient zich aan? Welke keuzes zul je maken en wie ga je ontmoeten?

Ontspannen en helen
Het is nu echt midwinter. De herfst is definitief voorbij en de lente is nog ver weg. Het is – na een warm kadootje in de vorm van een onhollandse Indian Summer in oktober en november – nu toch echt winter geworden. Het is koud, guur en nat buiten en dat nodigt uit om vooral lekker binnen te blijven, warm onder een dekentje of voor de open haard. Cocooning is aan de orde. De afgelopen periode had ik tussen kerst & oud en nieuw ook een paar dagen vrij. Heerlijk genoten heb ik van de rust, de nabijheid van mijn dierbaren en mijn eigen huis. Op de bank met mijn studieboeken als sneeuwvlokjes om me heen. Want vakantieperiode of niet, mijn studie van de Ayurvedisch leer gaat natuurlijk gewoon door en het was heerlijk om me daarin te kunnen onderdompelen. Ik leer over behandelingen op diep energetisch niveau. Over hoe ik met klei, hydrolaten en zuiverende helende masssageolie en steenleggingen mijn klanten niet alleen een heerlijk ontspannen uur kan bezorgen maar ook kan helen, geestelijk en lichamelijk. Met doorschijnende stenen die je op emotioneel niveau beroeren en je helpen bij je persoonlijke groei. Die je stimuleren de weg van je hart te volgen en de energie van je chakras positief beïnvloeden. Voor meer inspiratie, meer liefde en een betere balans.

De kiem naar nieuw leven
De natuur is tot verstilling gekomen en lijkt in totale ruste. Maar diep in de aarde dienen de eerste kiemen naar nieuw leven zich al aan. Piepkleine spruitjes die zullen uitgroeien tot iets prachtigs. Als ik dat vertaal naar mijn eigen situatie, dan wens ik dat mijn eerste stappen op het Ayurvedische pad zullen uitgroeien tot een waardevolle toevoeging aan mijn salon, voor mijzelf en voor mijn klanten. Jou wens ik toe, dat je geïnspireerd raakt om te onderzoeken wat de kiem is voor jouw invulling voor dit jaar en waar je hart ligt. En mocht je daar in een ontspannen omgeving eens wat dieper over willen nadenken, dan nodig ik je van harte uit om onder het genot van een kopje kruidenthee de test in te vullen om te ontdekken of je een pitta, kapha of vata type bent. Om te zien wat jij nodig hebt om te ontkiemen, te groeien en te stralen. En om zo’n heerlijke behandeling te ondergaan met Ayurvedische oliën. Voor meer inspiratie, meer liefde en een betere balans.

Je bent van harte welkom in mijn salon.

Uit Liefde voor jezelf

Geschreven op 26 oktober 2015

“Uit Liefde Voor Jezelf” is een website waarop health, fashion en lifestyle samenkomen. Uit Liefde Voor Jezelf is jouw rustmoment. Even tijd voor jezelf op een plek waar je nieuwe, positieve energie opdoet. Hier vind je elke dag nieuwe informatie zoals inspirerende quotes, leuke weetjes, recepten en blogs. Omdat ik mij aangesproken voel tot het concept en onder de indruk ben van de bloggers en vloggers die bestaan uit ondernemende, bevlogen en geïnspireerde mensen heb ik besloten regelmatig mijn eigen bijdrage te leveren. Het volgende artikel heb ik op 14 oktober 2015 op mijn blog geplaatst. Voor dit artikel en nog heel veel andere interessante en leerzame artikelen verwijs ik je graag naar www.uitliefdevoorjezelf.nl.

Energie uit de natuur

De natuur als mijn persoonlijke energiebron
In de natuur vind ik mijn aarding. Ik heb een heerlijk druk leven, als schoonheidsspecialiste in mijn eigen salon, moeder, vrouw, dochter en zus. Om ervoor te zorgen dat mijn energie niet opraakt maar juist blijft bruisen, vind ik het fijn om in mijn eentje de natuur in te gaan. Als kind deed ik dat al.

Als een rijpe kastanje in mijn hand
In de herfst moet ik gewoon het bos in. Tussen mijn vele afspraken door vind ik vaker dan anders even een uurtje de tijd om tussen de eerste gevallen bladeren en kastanjes rond te dwalen. Daar kom ik tot rust. Er is zoveel te zien en te beleven, zeker in de herfst. En terwijl ik al mijn zintuigen de kost geef, de lucht van de vliegenzwammen, de prachtige kleuren van de bladeren en de glimmende kastanjes, het geluid van de vallende eikels, vind ik mezelf, relativeer ik zorgen, bekijk ik dingen van een andere kant en voel ik me geaard. Die kastanjes trouwens vind ik altijd net kleine kadootjes, zoals ze tussen de bladeren liggen. Een soort paaseieren zoeken maar dan anders. Ze liggen je zo lekker bruin glimmend aan te kijken en als de stekelige schil er nog omheen zit, dan moet ik er altijd een paar even open peuteren.

Mijn persoonlijke oogst
Ieder seizoen heeft zijn bekoringen en ieder jaargetijde heeft symbolieken die me aanspreken. De herfst staat voor oogsten. De ideeën en informatie die ik door het jaar heen heb verzameld in mijn hoofd, lijken in het najaar opeens in zinvolle structuren naar buiten te komen. Net als die glimmende kastanjes ligt er nu bijvoorbeeld opeens een concrete nieuwe stap voor mijn bedrijf in mijn handen. De oogst van dit jaar is mijn plan om de Ayurvedische leer te integreren in mijn beauty en wellness-aanpak. Concreet betekent dat, dat ik volgend jaar mijn klanten wil gaan laten kennismaken met Ayurvedische gezichtsbehandelingen, massage en meditatie. In de Ayurvedische praktijk wordt veelvuldig gebruik gemaakt van producten op basis van kruiden en mineralen en wordt vooral gewerkt aan het in balans zijn. Het lijkt me mooi om dit voor en met mijn klanten te kunnen doen en het brengt me ook zelf een bepaalde verdieping waar ik aan toe ben. Mijn studie begint binnenkort en ik kan eigenlijk niet wachten. Ik voel aan alles dat het tijd is om deze volgende stap in mijn werk te gaan zetten.

En jij?
Gelukkig is de herfst nog lang niet voorbij en ik gun mezelf de komende tijd nog veel heerlijke wandelingen door de herfstbossen. Om mijn plannen verder te concretiseren terwijl ik mijn batterijen oplaad. Ik nodig jou uit om ook het bos in te gaan. Sta af en toe letterlijk even stil en zet al je zintuigen open. Adem diep in en geniet van het moment.

Deel je met me wat jij deze herfst gaat oogsten?

Nieuw

Geschreven op 21 augustus 2014

Nieuw bij Care to Care: De Indiase Hoofdmassage en de Balinese Lichaamsmassage.

De Indiase Hoofdmassage:
Het hoofd, de nek en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Bij de Indiase hoofdmassage wordt er met behulp van stevige en zachte massagebewegingen voor gezorgd dat blokkades worden opgeheven. Deze massagevorm met een spirituele grondslag gecombineerd met specifieke ademhalingsoefeningen en bepaalde rituelen bevordert de nachtrust, versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam, verlicht pijn en stijfheid en vermindert stress en vermoeidheid. De massage zorgt verder ook voor een gezonde, stralend huid en haren. Dus de effecten zijn zowel lichamelijk als geestelijk.

prijs: € 27,50

De Balinese Lichaamsmassage:
De Balinese Massagetechnieken zijn van generatie op generatie doorgegeven op Bali. De massage is erop gericht de harmonie tussen lichaam, geest en ziel te herstellen en kenmerkt zich door een combinatie van grote slagen, strekkingen, werk op drukpunten en diepere massage technieken. Het is een zeer ontspannende, rustgevende en volledige lichaamsmassage met olie en een absolute beleving.
Deze massagevorm zorgt voor een verbetering van de bloedsomloop, weerstand en spijsvertering, helpt tegen spierpijn, vermindert stress, vermoeidheid, slapeloosheid en hoofdpijn.
Een echte aanrader voor iedereen dus.

prijs € 57,50

 Nieuwsbrief

Geschreven op 3 februari 2014

Weet u dat tijdens de wintermaanden uw huid extra aandacht nodig heeft? Maar iedere huid is weer anders en heeft daarom haar eigen verzorging nodig. Graag geef ik u een op uw eigen huid gericht persoonlijk advies.

Kennismakingsbehandeling: huidanalyse, reinigende gezichtsbehandeling en product advies voor € 19,95.

Microdermabrasie: deze kristallen peeling bevordert de celvernieuwing en de productie van uw eigen collageen tegen huidveroudering en pigmentvlekken. Een behandeling incl. collageenvliesmasker is € 75,- .

Bodyscrub of massage met sauna, Turks stoombad en zwembad incl. gebruik van badjas en hammamdoeken en een kopje detox thee € 39,95 .

Bel met Ellen 06-33 905 913

herfst 2012

Geschreven op 24 september 2012

12 oktober: Reuma Open Dag, inloop bij Care to Care, Fit&Well, FeetyourBody en Samanas voor informatie en demonstratie.

Loterij voor het Reumafonds waarbij diverse behandelingen zijn te winnen.
Care to Care heeft 2 speciale reuma behandelingen ter beschikking gesteld, nl. een Relax anti stress rug behandeling bestaande uit een Dode Zee scrub, een Dode Zee modderpakking en een afsluitende massage met verzorgende bodycreme.

Producten voor thuis gebruik:

Dode Zee zout, 500 gram, € 10,95
Dode Zee modder, gram, € 9,95

Herfst aanbieding Microdermabrasie: De herfst is een heel goed moment om te starten met de Microdermabrasiekuur. Door middel van een diepe peeling krijgt uw huid een gladder oppervlakte en bevordert de groei van gezonde nieuwe cellen. .

De kristallen komen alleen in beweging wanneer het handvat op de huid is geplaatst en verwijderen op deze manier de dode huidcellen. Met de kristallen worden de bovenste laagjes van de opperhuid verwijderd, waardoor de huid geprikkeld wordt nieuwe cellen aan te maken. Littekens, grove porieën en rimpels vervagen en de huid krijgt een beter, frisser en gladder uiterlijk. Deze intensieve peeling is pijnloos, u hoeft niet thuis te blijven en de huid blijft intact.

Bij afname van een kuur (min. 4 behandelingen) krijgt u 25 stuks MineralCare Bio-Active vitaminecapsules t.w.v. € 50,- kado.

NIEUW: Fractional Needling

Geschreven op 20 maart 2012

Fractional-Needling is een techniek waarbij elementen van de fractional-laser en de traditionele meso-therapie worden gecombineerd tot een nieuwe bijzonder effectieve methode voor huidverbetering en anti-aging.

Het Fractional-Needling apparaat maakt met behulp van een snel bewegend stempeltje met zeer fijne steriele naaldjes in korte tijd duizenden micro-perforaties in de huid. Deze door duizenden kleine prikjes veroorzaakte microkanaaltjes openen de huid voor de hoog geconcentreerde meso-werkstoffen ( bijvoorbeeld hoogwaardig Hyaluronzuur/Peptiden ). De meso-werkstoffen worden snel en diep opgenomen.

De duizenden prikjes in de huid zorgen er ook voor dat de aanmaak van eigen collageen en elastine enorm wordt gestimuleerd.

De combinatie van het diep inbrengen van een meso-preparaat ( bijv. Hyaluronzuur ) en het gelijktijdig stimuleren van de aanmaak van collageen en elastine maken de nieuwe Fractional-Needling techniek tot een verbluffend effectief wapen in de strijd tegen rimpeltjes, huidverslapping en algehele huidveroudering. Maar ook littekens en striae kunnen met deze techniek goed worden behandeld. De resultaten bij rimpeltjes op de bovenlip (zgn. barcode) zijn verbluffend. De huid wordt voller, gladder en strakker.

De Fractional-Needling behandelingen kunnen in kuur verband (om de 2 weken) worden gegeven. Een kuur van 3 tot 5 behandelingen is toereikend.

Een microdermabrasie behandeling voorafgaand aan de Fractional-Needling verhoogt het effect.

De apparatuur werkt met steriele naald-stempel-modules voor eenmalig gebruik. De apparatuur maakt nauwkeurig instelling van perforatiesnelheid en naalddiepte mogelijk.

De Fractional Needling behandeling verloopt nagenoeg pijnloos, en de micro perforaties genezen binnen enkele dagen volledig. Eventuele roodheid / irritatie is normaal bij deze behandeling, en ook dit verdwijnt na enkele dagen.

Indicaties:

Voordelen:

Behandelfrequentie
3 tot 5 behandelingen om de 2 weken

1 zone € 89,00

Kuur 3 × 1 zone behandeling met thuisproduct BoNtA 568 Daily Care t.w.v. € 75,- Nu samen van € 342,- nu voor € 325,-

Bij Care to Care Beauty & Wellness, Ellen van der Heijden, kunt u terecht voor meer informatie en persoonlijk advies

Geschreven op 19 september 2011